Грузинско вино

Бяло

Цинандали

Производител: Marani

Цинандали е бяло сухо вино произведено от смес от гроздовите сортове „Ркацители“ и „Мцване“. Притежава свеж вкус с отенъци от банан и тропически салати, допринесен и от отлежаването му в бъчви от френски дъб.
ПОДХОДЯЩО ЗА КОНСУМАЦИЯ: Идеално подхожда на сьомга на грил, морски и
вегитариански ястия.

Цена  12,00 лв

 


 

КОНДОЛИ Мцване-Киси

Производител: Marani

От три столетия вината, произведени от лозята Кондоли в региона Кахети са знак за качество! Мцване Киси е композиция от белия гроздов сорт „Мцване“ и свежия сорт „Киси“.
ПОДХОДЯЩО ЗА КОНСУМАЦИЯ: Консумира се охладено, като аперитив и със зеленчукови
ястия.

Цена  18,00 лв

 


 

Червено

Саперави

Производител: Lukasi

Сухо червено вино. В  съчетание с аромата, получен след отлежаване в дъбови бъчви, то има ароматите на зрели боровинки, карамел и касис. Това вино, което е предназначено за дълготрайно отлежаване, предлага едновременно кадифен послевкус и деликатно усещане на танин. Балансът между аромат, структура и консистенция поставя „Лукаси’с Саперави” („Lukasi’s Saperavi”) в групата на най-добрите вина. Препоръчва се неговото съчетаване с месни ястия, дивеч, салати и най-доброто твърдо сирене. Най-добра температура за консумация между +18 C° и +20 C°. Алкохолно съдържание – 11.5% – 13%. То е допълнение към меса с остър вкус, месо от дивеч, салати и отлежало сирене.

Цена  45,00 лв

 

 


Саперави

Производител: Marani

Саперави е червено сухо вино, произведено от специално селектирания гроздов сорт Саперави и се отглежда в Областта Кахети. Притежава богат, добре балансиран вкус, доминиран от череша, и лилаво- червен цвят.
ПОДХОДЯЩО ЗА КОНСУМАЦИЯ: Идеално подхожда на телешко, агнешко и меса приготвенина барбекю!

Цена  12,00 лв

 


 

Хванчкара

Производител: Marani

Хванчкара е полусладко червено вино, произведено от смес от гроздовите сортове „Маджуретули“ и „Александреули“. Притежава опушен вкус с нотки на диви ягоди, сушени плодове, нар, карамел и ярко изразен кисел вкус, придаващ му свежест и балансираност.
ПОДХОДЯЩО ЗА КОНСУМАЦИЯ: Идеално подхожда на десерти и сирена.

Цена  22,00 лв

 


 

Киндзмараули

Производител: Marani

Червеното полусладко вино „Киндзмараули“ е произведено от гроздовия сорт „Саперави“. Притежава богат плодов вкус на череша, капина и синя слива.
ПОДХОДЯЩО ЗА КОНСУМАЦИЯ: Идеално подхожда на десерти и сирена.

Цена  18,00 лв

 

 


 

Розе

Чхавери

Производител: Lukasi

Уникален грузински сорт розе отглеждан в планинския район Гурия-Чохатаури. Гроздето Чхавери е с късна зрялост и достига пълно узряване едва в края на ноември. ИИсползвано е за направа на изключително деликатно и нежно розе.  Чхавери на Лукаси има лек рубинен цвят, интензивен аромат на ягоди и горски плодове и нежен, дълготраен вкус. Най-добро след охлаждане при +8 C° и +10 C°

Алкохол 8 – 12 % Подходящо е в съчетание с пилешко месо, риба, студено месо, сирене и лек десерт.

Цена  54,00 лв

 


Саперави Розе

Производител: Marani

Саперави Розе е произведено от селектиран сорт Саперави в лозята на Кондоли. Притежава красив розов цвят и вкус с оттенъци на праскова, малина и нар.

ПОДХОДЯЩО ЗА КОНСУМАЦИЯ: Консумира се охладено, като аперитив, с леко подправени храни и барбекю.

Цена  12,00 лв

 


Цените са с включен ДДС.

При поръчка под 70 лева цена на доставка е 7 лева.